Spelregels coronavirus NOCSF

Belangrijk nieuws! Trainingen Terrasvogels onder Corona Protocol.

Onze regering heeft afgelopen week besloten dat we vanaf afgelopen woensdag weer de trainingen mochten opstarten voor de jeugd t/m 12 jaar en de jeugd van 13 t/m 18 jaar. De regie hiervan ligt bij de gemeentes en de bonden (KNVB). Sinds deze bekendmaking is er uitvoerig contact geweest met voornamelijk de gemeente over alle details. De KNVB heeft gewoon richtlijnen opgegeven waar iedereen zich aan dient te houden. Maar dit vraagt veel van de club, onze vrijwilligers, maar ook van u als ouder/verzorger! 

Terrasvogels heeft de volgende conclusies getrokken:

 • Senioren mogen sowieso nog niet trainen en mogen dus ook niet op het sportpark aanwezig zijn, tenzij dit functioneel is en gemeld is bij de gemeente.
 • Leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar zouden mogen trainen, maar uitsluitend met anderhalve meter afstand. Wij hebben besloten dit NIET te doen*.
 • Leeftijdscategorie t/m 12 jaar mogen weer trainen en wij zullen dat dan ook faciliteren.

*De trainers die deze leeftijdsgroepen trainen zitten vrijwel allemaal of zelf of hun naaste familie in risicogroepen. We willen het risico niet lopen dat er omwille van een aantal trainingen (onverantwoorde) risico’s genomen worden. Daarnaast zien wij het niet zitten om een aantal weken ‘doelloos’ te gaan trainen. Door de anderhalve meter maatregel is er geen fysiek contact mogelijk. In de praktijk betekent dat, dat er alleen trap-, pass- en loopoefeningen gedaan kunnen worden. Dus geen duels, geen partijvormen en geen wedstrijden. Wij denken dat de animo hiervoor er niet of amper zal zijn, maar zeker binnen 2 à 3 trainingen helemaal weg zal zijn. En ook de ‘handhaving’ op de anderhalve meter regel is zeer moeilijk.

Wat houdt dit in:

 • De Trapvogels starten zaterdag 2 Mei van 9u tot 10u op het gebruikelijke stukje honkbalveld.
 • De Teams uit de Onderbouw (t/m JO12) starten vanaf maandag 4 Mei met trainingen op de volgende dagen en tijden:
  • Maandag en woensdag 16u-17u (JO8, JO9 en JO10)
  • Maandag en woensdag 17.30u-18.30u (JO11 en JO12)
 • Bovenbouw traint dus niet. Helaas voor de JO13 waren er al een aantal spelers dit kalenderjaar 13 geworden, dus uit solidariteit besloten om als team niet te gaan trainen.

Protocollen

De gemeente en de KNVB heeft een groot aantal regels en protocollen doorgevoerd, de uitvoering hiervan ligt bij de vereniging en haar vertegenwoordigers. De kinderen die komen trainen doen dit op vrijwillige basis en op eigen risico, Terrasvogels zal ervoor zorgen dat alle regels in acht worden genomen. Uiteraard zijn alle landelijke regels en protocollen ook hierbij van toepassing.

Hieronder een opsomming van de belangrijkste regels:

 • Indien het kind of directe familie grieperig of verkouden is, mag er NIET getraind worden.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training op het sportpark en verlaat meteen na de training het terrein.
 • Probeer zoveel mogelijk de kinderen op eigen gelegenheid te laten komen. 
 • Het is ouders/verzorgers NIET toegestaan om het sportpark te betreden (Op het parkeerterrein mag er gewacht worden tot de training afgelopen is, maar probeer dit zoveel mogelijk in je eigen auto te doen en houd minimaal anderhalve meter afstand tot andere ouders.
 • Leg (nogmaals) goed uit aan de kinderen wat de algemene regels zijn (geen contact, hoesten in je arm enz.) en dat dit voornamelijk geldt voor contact tussen spelers en trainers.
 • Volg de routing zoals aangegeven.
 • Kleedkamers en kantine blijven dicht, WC’s zijn wel open. Maar toch ons advies: ga eerst thuis nog even naar het toilet. Zorg er dus voor dat de kinderen volledig aangekleed aankomen en zonder te douchen weer (kunnen) vertrekken. Neem eventueel een eigen drinkbeker mee.
 • We zijn ontzettend blij met de inzet van onze vrijwilligers, maar in deze uitzonderlijke situatie hebben wij twee heuse Corona-coördinatoren gevonden in de vorm van Marchano Lemmert en Willem Stoop. Zij houden toezicht op de naleving van de regels en zijn te herkennen aan een geel hesje. (Waarvoor hulde mannen!) 
 • Terrasvogels faciliteert diverse beschermende maatregelen voor de trainers, materiaal zal indien noodzakelijk worden schoongemaakt.

Routing

In verband met alle maatregelen en aanpassingen zijn wij als club ook genoodzaakt om de routing aan te passen aangaande de kinderen die bij ons komen trainen. De Trapvogels trainen op het eerste gedeelte van het honkbalveld. De kinderen kunnen bij het toegangshek worden afgezet, ouders dienen buiten het hek te blijven. Vanaf de parkeerplaats kan er, met in acht neming van de regels en dus ook de anderhalve meter regel, naar de training gekeken worden.

De trainers dienen zoveel mogelijk het contact te vermijden met de kinderen en overige trainers, maar mogen wel indien noodzakelijk (bijv. blessure) in de buurt van de kinderen komen. Advies is wel om niet face-to-face in contact te komen, dus hoofden weg te draaien indien je toch dicht bij elkaar moet zijn. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren waarbij de hulp van een ouder noodzakelijk is, dan mag dat bij hoge uitzondering en alleen in goed overleg met de Corona-coördinator.

De rest van de onderbouw traint op het softbalveld. De routing zal afgezet worden, maar loopt bij binnenkomst linksom het honkbalveld helemaal door naar het softbalveld. Dit moet gescheiden blijven aangezien er op woensdag van 16.30u tot 19.30u (en op vrijdag van 18u tot 19.30u) door de honkbal op het honkbalveld getraind wordt. Leg de kinderen a.u.b. daarom uit dat het niet is toegestaan om op deze momenten het honkbalveld te betreden.

Dit is niet alleen gevaarlijk, maar dit zijn ook allemaal oudere jongeren en er mag geen vermenging komen vanwege het corona protocol. Hierop wordt streng gecontroleerd!

Bovenbouw

We realiseren ons heel goed dat alle jeugd van 13 t/m 18 jaar staan te trappelen om te gaan trainen. Zoals hierboven reeds uitgelegd zien wij daar als Terrasvogels zijnde geen heil in. De risico’s zijn er terdege, de handhaving is niet of amper te doen en we zien er niks in om doelloos te gaan trainen, zonder dat je ‘de kers op de taart’ krijgt middels een partijvorm of wedstrijdje.

Wel willen we gaan proberen om eerder te gaan starten met trainen. De velden liggen er allemaal uit en zijn in groot onderhoud, dus we hopen ook eerder op de velden te kunnen. De zomervakanties zijn onzeker en ook het dorpsfeest is inmiddels afgelast, waardoor we verwachten dat er meer mensen thuis zullen zijn en we hopen dat er tegen die tijd weer versoepeling van de huidige regels zijn waardoor we op een ‘normale’ manier kunnen gaan trainen.

Indien we al eerder in augustus de trainingen kunnen starten, zal dit zijn vruchten gaan afwerpen in het bekertoernooi en in de competitie (mits die überhaupt doorgang zullen vinden).

Daarnaast heeft onze HJO Paul Brussel een filmpje gemaakt met een nieuwe contract/jeugdspeler van AZ (misschien zien we hem komend seizoen wel op tv 😉). In het filmpje worden een aantal oefenvormen uitgelegd en voorgedaan, deze oefeningen kunnen thuis, op straat of in het park zelfstandig worden uitgevoerd. En het zou natuurlijk leuk zijn als we aan het begin van het seizoen zouden kunnen zien dat hier veel op geoefend is!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com