Corona protocol Terrasvogels

Sommige teams zijn alweer begonnen met trainen, een aantal teams zal dat deze week weer gaan doen. Ondanks alle beperkingen zijn we blij om weer te kunnen sporten! Maar wij verwachten dat het ondanks alle goede bedoelingen een raar seizoen gaat worden. We hebben ons nog altijd aan een aantal belangrijke regels te houden. Dat werd vanavond ook nog even benoemd door Rutte en de Jonge. Deel dit bericht dus zoveel mogelijk met je teamgenoten, vrienden en familie. Samen tegen Corona!

Je komt niet naar Terrasvogels als…

• Je verkouden bent;

• Je last hebt van benauwdheid;

• Je veel moet niezen en/of hoesten;

• Je verhoging/koorts hebt;

• Iemand binnen jouw huishouden gezondheidsklachten heeft;

• Je behoort tot een risicogroep;

In onze kantine hebben we maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat wij voldoen aan de protocollen welke zijn opgesteld voor sportkantines. We zullen afhankelijk van de (lokale) overheid gedurende het seizoen bepaalde regels kunnen aanscherpen indien noodzakelijk. Maar we zijn niet van plan om politieagent te gaan spelen. We vragen daarom jullie medewerking én begrip. Zorg voor jezelf en elkaar!

• Houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

• Volg de looproute welke is aangegeven op de vloer.

• Het bestellen van consumpties is alleen mogelijk bij het aangegeven punt.

• Na ontvangst van je consumptie moet je aan een tafel gaan zitten of de kantine verlaten richting het terras. Dit kan betekenen dat je soms ook buiten moeten wachten.

• Staan in de kantine (behalve bij bestellen) is niet toegestaan.

• Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

• Was regelmatig je handen.

• Niet meer dan 2 personen tegelijk in de toiletruimte.

• Volg de aanwijzingen welke zijn aangegeven op de diverse A4’tjes op de ramen en deuren.

• Tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden. Het is dus absoluut niet toegestaan om met barkrukken aan de bar te zitten.

• Betalingen zijn uitsluitend mogelijk via pin en contactloos betalen via de mobiel.

• De regels van andere verenigingen kunnen verschillen, neem bij uitwedstrijden een kijkje op de website van de betreffende club.

Terras

• Staan is toegestaan, mits op 1,5 meter afstand van elkaar.

• Wanneer je de tafels en stoelen gebruikt op het terras is er altijd 1,5 meter afstand van elkaar.

• Je volgt ten allen tijden de aangegeven looproute.

Trainingen en wedstrijden

• Het is vooralsnog mogelijk om zonder beperkingen te trainen en wedstrijden te spelen. Volg hierbij de aangegeven looproute op de plattegrond, zie hieronder.

• Je mag dus nog steeds samen lol maken!

• We hebben geen fysiek contact tijdens het vieren van een doelpunt of bij een wissel, denk aan omhelzingen en high-fives.

• Uit dezelfde bidons drinken is ten strengste verboden, dus zorg er altijd voor dat je je eigen bidon of flesje water bij je hebt (zowel bij trainingen als wedstrijden).

• Iedereen wast zijn eigen kleding thuis. Tot nader order geen gezamenlijke teamtas dit seizoen.

• Je mag na de training en/of wedstrijd samen een biertje drinken, uiteraard wel met het in acht nemen van de 1,5 meter afstand. Zie ook kopje ‘kantine’ en ‘terras’.

• Draag een mondkapje, wanneer je naar uitwedstrijden in één auto zit met mensen uit verschillende gezinnen/huishoudens.

• Gebruik als leider/coach liever niet de de magneetborden in de bespreekruimte.

Kleedkamers

• Ons advies is om zoveel mogelijk thuis te douchen en om te kleden voor trainingen en wedstrijden (alle leeftijden).

• Indien het écht niet anders kan is het voor senioren toegestaan om je op de club om te kleden, maar dit is je eigen verantwoordelijkheid. Probeer dit in geval van nood zoveel mogelijk om de beurt te doen.

• Douchen is mogelijk, maar houdt rekening met elkaar en jezelf, douche dus om de beurt in tweetallen. En houdt zoveel mogelijk die 1,5 meter afstand intact.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van bovenstaande regels. Eventuele boetes worden verhaald op de betreffende personen. Samen tegen corona! Houd 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Wij wensen iedereen een gezond, sportief en succesvol seizoen toe!

Bestuur Terrasvogels voetbal