Emiel Lokkers - Terrasvogels

Emiel Lokkers (1927-2021)

Terrasvogels was pas acht jaar oud toen Emiel Lokkers lid werd van de club. Dat was op 1 september 1948, hij was 21. Tot zijn dood, op 18 maart jongstleden, bleef hij lid.

Een clubicoon, werd hij genoemd in de jubileumkrant die in 2015 verscheen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Terrasvogels. Dat was een volkomen terecht compliment. Zijn band met de club bleef tot op hoge leeftijd sterk. In 2019 was hij nog op de nieuwjaarsreceptie en werd hij, het oudste lid, gefotografeerd met het jongste lid, peuter Brent Pullens. Aan alles was te merken dat Emiel zich op de Elta nog steeds erg thuis voelde. Vóór corona was hij er vaak bij op de ‘koffieochtenden’ op donderdag in de kantine en ook in het weekeinde kwam hij graag even langs.

Emiel Lokkers met Brent Pullens

Op oude elftalfoto’s is hij makkelijk herkenbaar: in zijn tweede voetballeven was hij keeper, in de legendarische ploeg van de al even legendarische Cor Cardol onder meer. In het eerste elftal was hij eerder een degelijke rechtsback en rechtsmidden geweest, en reserve-keeper. Dat was in de jaren vijftig.

Zijn ploeggenoten waren in de periode 1953-1959 onder meer Cees Goedhart, Frans Dortmundt, Hein Röbken, Willem Rijke, Klaas van Vuuren en Aad Akkerman, illustere namen uit de geschiedenis van Terrasvogels. Dat hij zich in die jaren ook liet inlijven door de feestcommissie van de club, verbaasde niemand. Velen zullen hem zich herinneren als de man die sporthal IJmuiden-Oost beheerde. In die functie bood Emiel zijn club talloze malen onderdak voor (jeugd-)toernooien en trainingen, altijd met een lach op zijn gezicht en altijd vriendelijk. Bijna 75 jaar zou hij lid zijn van Terrasvogels. Alleen daarom al herdenken we Emiel met een lach.

Terrasvogels wenst de nabestaanden, zijn kinderen en zijn kleinkinderen én zijn vriendin Jozy veel sterkte met het verlies van deze prachtkerel.

Op de foto, achterste rij van links naar rechts: Ab Zwolsman, Gijs Braaij, Jacques Glimmerveen, Emiel Lokkers. Willem Rijke, N.N., Piet Waasdorp, Meijer, Skip Uitenbosch. Gehurkt van links naar rechts: Jan Dortmundt, Hans Voorting, Ton Waasdorp, Cor Cardol, Jan van Geldorp, Piet Kramer.