jeugd

Onze gezellen JO8-3 – SV Terrasvogels JO8-3 4-4

Zaterdag stond in het teken van de derby van de lage landen, de confrontatie tussen de blauwwitten en de zwartwitten, het duel tussen de geiten en de vogels, de strijd tussen de muggen en de santiporti’s, de clash tussen een aantal klasgenoten, vriendjes en buurjongens. Vandaag zou er gestreden worden om eer en geweten, iedere kunstgrasspriet werd opgevreten, alle rubberen korrels die tussen het plastic gras lagen, werden spreekwoordelijk opgesnoven, alle vriendschappen werden voor 2x 20 minuten voetbal en 5 minuten pauze tijdelijk beëindigd. Vandaag zou er op het scherpst van de snede gevoetbald worden.

Op een tijdstip waar menigeen nog op 1 oor lag werd de barre tocht ingezet naar het  naburige OG. De trainert had in eerste instantie nog een tussenstop ingepland bij een sjiek restaurant bekend van clowns en happy meals, gelegen aan de overkant van het complex, om daar de wedstrijdbespreking te houden. Echter kon de F&B manager niet voldoen aan de voedingseisen van dit team waardoor iedereen genoodzaakt was om thuis een dubbele boterham met pindakaas te nuttigen.

Om 8 uur stonden 6 van de 8 spelers vol van adrealine en spanning te stuiteren in het clubhuis van de geiten. Nummer 7 en 8 en de wastas kwamen iets later omdat de begeleiders van deze 2 toppers werden opgehouden bij het bovengenoemde restaurant , maar gelukkig hebben ze zich toch nog los kunnen rukken om een kwartier voor tijd inclusief de fris ruikende tenues toch aan te kunnen treden in de kleedkamer.

De wedstrijd was er 1 om niet snel te vergeten. Met Stijn W als inmiddels betrouwbare sluitpost werden de ballen weer uiterst kundig en succesvol uit de doelmond gewerkt. Kars zorgde met zijn ijzer-vretende instelling weer voor de nodige opruimwerkzaamheden in de verdediging. Mees V zorgde er weer voor met zijn fabelachtige techniek en inmiddels zijn beruchte steekballen dat er regelmatig een vogel werd vrijgezet voor de keeper. Stijn L had zijn hakballen in Griekenland nog flink geoefend, dus deze waren weer super gevaarlijk. Xander, de man van beton, was weer meedogenloos en vrat het hele middenveld weer op. Hugo had een week met megahoge koorts onder de wol gelegen, maar zelfs zijn moeder kon hem niet tegenhouden en hij was weer mega belangrijk met zijn scorend vermogen. Mees Z heeft weer het vuur uit zijn sloffen gelopen en zorgde met zijn rushes weer voor de nodige dreiging.  En tenslotte was Max een regelrechte plaag voor de verdediging van OG. Ondanks alle inzet en tactische wissels, hadden de vogels toch geen antwoord op 4 uitbraken van de tegenstander, die heel effectief werden afgerond. Met nog 5 minuten te gaan keken de Eltanaren tegen een 1-4 achterstand aan. De mouwen werden nog eens opgestroopt, de scheendekkers werden extra vast getaped en vol gas gingen de vogels de duels aan. Resultaat: na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter stond er 4-4 op het scorebord. Een terechte uitslag , iedereen tevreden, vriendschappen werden weer gesloten, klasgenoten gingen gebroederlijk op de foto en de speel-afspraken werden weer gemaakt voor de komende week.

Volgende missie SVIJ thuis, deze is over 2 weken , dus hopelijk komen onze internationals ongeschonden  terug van hun interlandverplichtingen. ( Voor de geïnteresseerden: Stijn W en Stijn L spelen uit tegen Letland, Mees V en Mees Z gaan op bezoek in Italië, en Max, Hugo Xander en Kars spelen de lastige uitwedstrijd in Catalonië)