Graftdijk JO9-1 – Terrasvogels JO9-3

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd van onze helden tegen Graftdijk op het programma. Al de hele week waren de begeleiders van het vriendenteam bezig met het plannen van de turbulente reis naar het hoge noorden. Alle vervoersmiddelen zijn de revue gepasseerd. Trein was geen optie vanwege het vroege tijdstip van beginnen. De machinist van het boemeltje Purmerend-Graftdijk ligt in het weekend op dat tijdstip dan nog op 1 oor. Bussen was ook geen optie want op het complex van graftdijk was geen ruimte voor zo’n groot voertuig. Dus uiteindelijk werd het carpoolen met de hele bups. Om 07.50 uur werd de aangevangen met de barre tocht naar het noorden. Dekens, extra proviand water en paraplus waren ingeladen om eventuele onvoorziene tegenslagen onderweg op te kunnen vangen. Eenmaal aangekomen op het gezellige, leuke knusse complex bleek alleen de paraplu gebruikt te moeten worden van het noodpakket.

Aangezien de sponsor van het team het was opgevallen dat de saamhorigheid van de Jo9-3 niet alleen groot is bij de spelers maar ook bij de 14 begeleiders van het team, had deze geweldige sponsor dus ook geïnvesteerd in de eerste levensbehoeften met dit gure en natte weer. Onze matadoren werden dus aangemoedigd door de begeleiders die heerlijk droog stonden langs de kant van het veld onder G&O Makelaars paraplu.

De wedstrijd was er één om van te smullen. De vogels waren scherp, gingen voor iedere bal en vormden gezamenlijk een heus blok voor de tegenstander. De aanvallen van de tegenstander werden met hand en tand verdedigd, terwijl de gevaarlijke uitvallen van onze vogels met pijn en moeite werden geparadeerd door de tegenstander. Uiteindelijk zorgde Hugo voor de verdiende 0-1 voorsprong. Bij de tegenstander zaten er een paar spelers bij die hadden geoefend met carbit-schieten, want na een paar kanonskogels in buik en maag van onze spelers lukte het toch om onze keeper Stijn 2x te passeren. Na het repareren van het doelnet, zorgde Hugo weer voor de gelijkmaker. In de rust werden de mannen nog ff met de neuzen de juiste kant op gezet en ook werden nog wat tactische tips telefonisch doorgegeven aan de boys van de coach, die op Schiphol vliegtuigen aan t tellen was ( hij noemt dat werken). De laatste 10 minuten waren bijzonder spannend, Graftdijk maakte de 3-2, maar 5 minuten voor tijd maakte Hugo zijn derde, waardoor de eindstand 3-3 werd.

Al met al een heerlijke wedstrijd voor de toeschouwers en na al die winstpartijen van de afgelopen weken was dit het eerste puntenverlies, maar wat absoluut niet als verlies moet worden gezien. G&O werd weer ingeklapt en de kolonne vogels ging in sneltreinvaart weer richting de bewoonde wereld.

De razende reporter

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com