Helen van Galen met Jos Heeremans

Helen van Galen (1950 – 2020)

Plotseling is ze er niet meer, de lieve, bescheiden vrouw die zoveel voor Terrasvogels heeft betekend.  Helen van Galen is zaterdagmiddag overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval in Aerdenhout, vrijdagmiddag. Net zoals haar man Peter in november 2018 overleed ze in het VU ziekenhuis in Amsterdam.

De tragiek zal niemand onberoerd laten. Ze was pas 70 jaar. Helen kampte een tijd met gezondheidsproblemen en het overlijden van Peter, haar liefde, steun en toeverlaat, trof haar hard.  Het leven had ze daarna weer opgepakt. Na een verhuizing naar Heemstede was ze klaar voor een nieuwe start.

Toen Peter in 1983 de oversteek maakte van Haarlem-Noord naar Santpoort-Zuid, naar Terrasvogels, was hij niet alleen. Helen kwam mee. Gelukkig maar.

Net zoals Peter kreeg ook Helen een blauw-wit hart. In 2015 werd ze tijdens het Jubileumfestival benoemd tot lid van verdienste van Terrasvogels. Een vrouw die de club draaiende houdt, werd er over haar gezegd. Ze stelde het eerbetoon op prijs. Samen met Jos Heeremans stond ze te stralen op het podium.

Haar band met de club was intens. Met Peter beheerde ze vele jaren de kantine. Ook na zijn dood bleef ze nauw betrokken bij de club. Toen ze in december in de kantine was voor het Sinterklaasfeest, viel het haar op dat de versiering iets uitbundiger had kunnen zijn. ‘Dat ga ik volgend jaar doen’, zei ze. Typisch Helen.

Terrasvogels wenst de dochter van Peter en Helen, Ramona, en haar gezin in deze moeilijke tijden alle sterkte van de wereld. Wij vergeten Helen niet.

Paul Onkenhout