Hoofddorp JO8-3 – sv Terrasvogels JO8-3

(verslag van eerdere wedstrijd)

Na een lange winterstop zonder Elfstedentocht en zonder ingesneeuwd te zijn mochten de 8 matadoren van de jo8-3 weer de wei in. Nou ja de wei, het leek meer op een vloer van groen plastic vermengd met door Rutte aangeleverde verpulverde 2de hands autobanden. Het enige voordeel van deze vlakte is dat er eigenlijk altijd gevoetbald kan worden.

Een nieuwe competitie met een aantal nieuwe tegenstanders, maar ook nog genoeg oude bekenden. Waarschijnlijk zal aan het einde van de streep een ander team dan de Elta-gangers de schaal omhoog mogen houden op een plein of op een singel, wij gaan uiteraard voor de sportiviteitsprijs. Deze prijs was na de eerste helft van het seizoen net aan onze neus voorbij gegaan en uitgereikt aan de JO8-2 van de terrasvogels , dus hierbij ook onze felicitaties aan deze toppers!

Nadat de wekker zaterdag een uur vroeger af was gegaan dan normaal , begon de voorbereiding van de mannen. De reden van dit vroege opstaan had te maken met het feit dat de boys op de foto moesten voor de ohh zo gave voetbalplaatjes actie. De één in de krulspelden, bij de ander werden highlights gezet. Potten gel en wax zijn er doorheen gevlogen deze ochtend, maar het resultaat mocht er zijn. Iedereen stond op zijn paasbest op de plaat.

Aansluitend werd aangevangen met de barre tocht naar het inmiddels uit de kluiten gegroeide Hoofddorp. Het dorp doet inmiddels zijn naam niet meer eer aan want het bestaat inmiddels uit voorsteden, centrum en heeft alles wat een stad moet hebben: stadskern, stadswijken stadsranden en een stedelijke agglomeratie. Gelukkig zijn de sportvelden gesitueerd aan de stadsranden van dit dorp zodat de TomTom al snel uitgezet kon worden.Bij aankomst was er nog wat teleurstelling bij de meegereisde moeders van de blauwhemden, want bij de ingang hing een groot verbodsbord met de mededeling dat er geen wijn aan de zijlijn genuttigd mocht worden, dus de in de tas verwerkte kruikjes moesten dicht blijven.

Over wedstrijd kan ik kort zijn, de tegenstander was 2 klassen beter, verder en heeft terecht gewonnen. Gelukkig werd de eer wel gered met een prachtig tegendoelpunt van ons wat uitzinnig werd bejubeld door het meegereisde uitpubliek  wat lekker dicht op het veld stond. Achteraf bleek er dus nog een verbodsbord te staan bij het veld dat het publiek niet het veld  mocht betreden.

Dit zal waarschijnlijk wel weer een boete opleveren voor de club, maar dat zal de pret niet drukken voor het massaal meegereisde legioen. Aansluitend werden de penalty’s genomen. Ook daar was de inmiddels uitgeroepen man of the match, keeper Stijn W, wederom op dreef. Met zijn katachtige reflexen hield hij goed stand. De uitslag was teleurstellend voor de boys maar de vriendschap overwint alles. Op naar volgende week!

De razende reporter

Ralph.