Kledingfonds Terrasvogels

Wat is het kledingfonds?

In hoofdlijnen komt het erop neer dat SV Terrasvogels de kleding aanschaft voor alle spelende jeugdleden (junioren en pupillen). Hiervoor is door Terrasvogels een contract afgesloten met Ab Geldermans in Beverwijk. De aanschaf van de sportkleding brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Een hele club van de een op andere dag in het nieuw is dan ook niet mogelijk zonder steun van de leden. Samen met alle jeugdleden bouwen we, door de bijdrage aan het kledingfonds, een spaarpotje op waaruit ieder team nieuwe kleding bekostigd krijgt. De hele jeugd in dezelfde tenues.  

Hoe werkt het?

Ieder lid van de afdeling jeugd betaalt, naast de contributie, jaarlijks een bedrag van €25,-. Deze gelden gaan in het kledingfonds. Vervolgens worden alle teams in het nieuw gestoken. Aan het eind van het seizoen wordt  de kleding ingeleverd, om deze kleding het jaar erop door te schuiven naar het opvolgende team. Elke drie jaar wordt uit het fonds nieuwe tenues aangeschaft. Het is dus niet zo dat iedere speler, ieder seizoen voor dit bedrag een nieuw tenue ontvangt.

Waarom een kledingfonds? 

Door te kiezen voor een uniforme kledinglijn willen we: de uitstraling van de club verhogen; De kledingkosten verlagen; gelijkheid in behandeling van de leden creëren; meer sponsormogelijkheden bieden (meer inkomsten voor de vereniging). De voordelen van een kledingfonds: Ieder team speelt in hetzelfde tenue (niet allemaal tegelijk, maar over een langere periode gestreken). Altijd een tenue beschikbaar voor de jeugdspelers (minder zorg voor/door leden). Als keeper geen hogere kosten i.v.m. aanschaf handschoenen plus kleding.

Waaruit bestaat het kledingfonds?

 • Shirt met clublogo en/of sponsornaam en/of nummering
 • Broek met clublogo
 • Kousen met clublogo
 • Keeperstenue bestaande uit kousen, broek en shirt

Het wedstrijdtenue is eigendom van SV Terrasvogels en wordt in bruikleen aan de leden verstrekt door de coach/leider vanuit de teamtas. Uitzondering hierop is kleding die zelf is aangeschaft, bijvoorbeeld via onze webshop. 

Kleding kwijt of beschadigd?

Aan het begin van het seizoen wordt per elftal een tas met shirts, broeken en sokken uitgereikt aan de begeleiding. De leider tekent voor ontvangst van de kleding. Aan het eind van het seizoen zal er controle op de aantallen plaatsvinden. Bij verlies of grove nalatigheid wordt de geldende winkelwaarde in rekening gebracht. Zorg dus als team goed voor jullie gezamenlijke eigendom.

Nieuw: de teamtas

Per 2020-2021 zit het wedstrijdtenue in een teamtas en blijft bij de coach/leider. Je komt naar het voetbalveld en kleed je daar om. Na afloop van de wedstrijd neem je de kleding niet mee naar huis. De coach/leider draagt de verantwoordelijkheid dat de kleding om de beurt door een ouder van een teamlid wordt gewassen. Wanneer er (voorlopig) geen wedstrijden zijn is de tas te vinden in de teamkast. Alleen de kantinebeheerder en de coach/leider hebben een sleutel van deze kast. 

Je bent een nieuw lid en begint met voetballen

 1. Per 2020-2021 zit de kleding in een teamtas en blijft bij de coach en/of in de teamkast op de club.
 2. Je betaalt jaarlijks een afgesproken bedrag aan het kledingfonds. De eigen bijdrage per jeugdspeler bedraagt € 25,- per voetbalseizoen.
 3. Gebruik van het tenue tijdens trainingen en/of privé is niet toegestaan.

Je stopt met voetballen

 1. Als je stopt met voetballen bij Terrasvogels hoef je niets te doen, de kleding zit in de teamtas.
 2. Er volgt geen terugbetaling vanuit het kledingfonds, ook niet als je halverwege het seizoen stopt.

De verzorging van de kleding

Het wassen van de kleding in de teamtas wordt door de coach/leider georganiseerd. Alle kleding dient te worden gewassen op max. 40°C (eventueel met voorwas) en kan niet in de wasdroger worden gedroogd. Het is belangrijk om na het wassen alle kledingstukken weer even te tellen, zodat tijdig gesignaleerd kan worden als iets stuk of kwijt is. Dan kunnen we ook tijdig zorgen dat de tas weer wordt aangevuld.

Je bent een kledingstuk kwijt of het is stuk:

Een ieder is verplicht om zorgvuldig met de kleding om te gaan.

 1. Je meldt bij jouw coach dat je een kledingstuk mist of dat het stuk is.
 2. Jouw coach zoekt contact met de club en geeft op welk kledingstuk vervangen moet worden.
 3. Aan jouw coach wordt het vervangende kledingstuk uitgereikt zodat de teamtas weer compleet is.

Je bent gegroeid en de kleding past niet meer

 1. Meld aan jouw coach dat de kleding te klein is geworden.
 2. Jouw coach zorgt ervoor dat je een passend tenue ontvangt (dat kan enige tijd duren als een groter tenue niet in de teamtas zit)

Heb je een vraag waar jouw coach geen antwoord op heeft, mail jouw vraag dan naar communicatie@svterrasvogels.nl.

Kledingsponsor

Ab Geldermans Sport uit Beverwijk is de trotse kledingsponsor van Terrasvogels. Ab Geldermans heeft met z’n jarenlange ervaring en kennis als sportspecialist samen met JAKO een clubkledinglijn ontwikkeld zodat wij de komende jaren er als club goed verzorgd en professioneel uit komen te zien. 

Daarnaast krijgen alle leden van Terrasvogels 10% korting bij aankoop van voetbalschoenen en andere voetbalspullen, met uitzondering van specifieke aanbiedingen. Het enige wat je hoeft te doen is in de winkel vertellen dat je lid bent van Terrasvogels. 

Onze leden krijgen 30% korting bij de aanschaf van JAKO kleding. Binnenkort kunnen leden JAKO kleding bestellen via de speciaal voor Terrasvogels ontworpen webshop.

We wensen alle leden een sportief en succesvol seizoen toe.

Vanwege het  corona protocol werken we voorlopig nog niet met de teamtassen en kunnen bepaalde regels (tijdelijk) anders zijn. Jouw leider/coach zal evt. veranderingen verder communiceren mocht dat nodig zijn. 

Namens het bestuur,

Gerard Diederiks

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com