Namens de Jo8-3 een gezond en sportief 2018 gewenst!!

Afgelopen weken is het aardig rustig geweest op de velden. Op de Elta en ook op de complexen in de buurt rolde de bal weinig. In november en december brachten de weergoden weer eens wat winterpret voor de kinderen en ellende voor de rest van de bevolking, auto, trein en vliegtuig waren tijdelijk niet inzetbaar. Ook is er in die 2 maanden aardig wat vocht naar beneden gevallen, waardoor de grasmat op de Elta regelmatig als waterpolobad gebruikt kon worden! Hopelijk  gaat de gemeente nu toch eens de noodzaak van de aanleg van een kunstgrasveld inzien! En nu is inmiddels de winterstop ingegaan, dus wederom geen voetbal.

Maar door al die afgelastingen van zowel training als wedstrijden en de winterstop bleven de toppers van de JO8-3 gedesillusioneerd achter in huis, bij de oppas/opvang of opa en/of oma. De meeste kinderen waren de afgelopen 2 maanden niet te genieten. ( op een enkele verdwaalde zaterdag of woensdag na).  Op zaterdag  tussen 6 en 7 stond er geregeld een jonge vogel van de jo8-3 naast het bed van paps/mams getooid in sporttenue en voetbalschoenen, met de vraag hoe laat er gevoetbald moet worden. Wanneer er dan met geknepen ogen op de telefoon werd getuurd en ze het negatieve nieuws door de altijd vroeg op zijnde coach werd verspreid, kropen ze weer zwaar gedesillusioneerd met  voetbalschoenen en al nog aan weer onder de wol. Alleen tijdens het geslaagde sinterklaasfeest en de laatste training hebben onze toppers nog mogen dartelen op t veld.

Om het seizoen goed af te sluiten hadden de ouders besloten om een “after x-mas before new years eve” borrel in te lasten. En dat hadden ze tenslotte verdiend ! 10 weken lang op een vaak onpasselijk tijdstip in weer en wind hun kind aanmoedigen. In het begin vaak iets tevergeefs, maar naar mate de weken vorderde, werd t spel iets beter, dus het aanmoedigen werd ook steeds fanatieker en er werden zelfs overwinningen gevierd. Maar het allermooiste wat de ouders hebben gezien is dat de jongens iedere zaterdag met plezier op het veld stonden. Iedere zaterdag stonden de papa’s en de mama’s langs de lijn om te zien hoeveel lol de kinderen toch met elkaar hadden, of ze nou hadden gewonnen of verloren. Ook het kameraadschap staat in een hoog vaandel bij de Jo8-3. Wanneer er 1 geblesseerd is wordt dit door gevoeld en met z’n allen troosten ze hun kameraadje en helpen hem weer op de been.

Om deze mooie belevenissen nog eens terug te halen , werd onder het genot van een drankje op vrijdagavond de Wildeman aangedaan. De foto’s zal ik u besparen , maar ik kan u vertellen dat het erg gezellig was. Tot in de late uurtjes werd er stil gestaan bij de eerste seizoenshelft en werd er al stiekem gekeken naar de volgende helft!

Namens de jongens van de JO8-3 en hun supporters willen wij iedereen een onwijs gaaf, mooi, gezond en sportief 2018 wensen! Tot volgend jaar!!

Ralph Vink