jeugd

SV Terrasvogels JO8-3 – Assendelft JO8-3

Na een niet verwachte 2e winterstop die de naam nu echt eer aan deed mochten onze boys zich vandaag weer melden op de Elta voor een van te voren verwachte lekkere pot voetbal. Afgelopen dagen stond echter in het teken van koning winter. Een aantal spelers hadden de ijzers uit t vet gehaald en ze zijn de verkorte elfstedentocht gaan schaatsen. Er was een speler priksleekampioen van Santpoort geworden op de prachtig aangelegde ijsbaan in het dorp, en er was er zelfs 1 die in zijn achtertuin op zijn eigen ijsbaan de 3 dubbele Axel tot in de puntjes heeft kunnen oefenen. Over vier jaar hoopt hij zijn kunsten te kunnen vertonen op de Olympische Spelen. Het legioen had zich voornamelijk vervoegd bij de lokale koek-en- zopie tent of voor de televisie om te zien hoe Nederland weer de wereld verbaasde met het behalen van de zoveelste “ongeplande” medaille in Pyongchang!

Alhoewel de meesten onder ons helemaal gewend waren aan gebreide onderbroeken, thermoshirts met col, voorverwarmde handschoenen en moonboots, konden zaterdag de maillots weer de kast in, de mouwen konden weer afgeknipt worden en de factor 50 kon weer op de gezichten gesmeerd worden, want de temperatuur was binnen een week weer gestegen met ruim 15 graden verschil. Dit was mede de oorzaak waardoor de wedstrijd niet winnend werd afgesloten door onze kanjers. De hele week was geoefend door onze boys op de verschillende winterse onderdelen, zoals curling, schansspringen en ijshockey. Deze training was ingezet om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het te verwachte harde ijsveld. Maar niets was minder waar; de grasmeesters hadden echter een prachtig onderhouden grasmat geprepareerd, waar heerlijk op gevoetbald kon worden. Wederom hulde voor het onderhoudsteam. De tegenstander had zich klaarblijkelijk wel goed kunnen voorbereiden op de niet verwachte mooie grasmat ( ze komen ook van boven de rivieren) waardoor zij er aan het einde van de wedstrijd net even wat beter voorstonden. De 4 prachtige doelpunten die door de blauw-witten waren gemaakt, waren net niet voldoende voor de 3 punten. Weergaloos keeperswerk van onze keeper Stijn zorgde er wel voor dat de penalty serie in ons voordeel werd beslist.

Heerlijke warme douche na afloop

Na afloop werd de kleedkamer weer omgetoverd tot een ware feestzaal door onze altijd positieve jongens. De shampoo flessen werden bij elkaar voor de derde x omgekeerd op de bezwete haren. Elkaars ruggen werden ingesopt , en de eerder in de week geoefende sport curling werd nu gespeeld in de douche maar dan met levende curlingstenen. Uiteindelijk was de invallende duisternis de reden om het feestgedruis onder de douche vandaan te slepen en ondanks het tegenvallende resultaat gingen onze boys moe maar voldaan naar huis. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen geel-wit,( ik ben erg benieuwd hoe hun tenue eruit zal zien), dus komende week worden de puntjes weer even op de i gezet door de bekwame veldtrainers.

Groet,

De razende reporter