jeugd

Sv Terrasvogels Jo8-3  – vv  IJmuiden jo8-1

Afgelopen zaterdag mochten onze toppers weer de wei in. Het was een zware opgave voor de technische staf om een fit en compleet team op de been te krijgen voor deze streekderby. In de week voorafgaand aan deze wedstrijd had het griepvirus zwaar toegeslagen in de selectie. 3 selectiespelers waren uiteindelijk halverwege de week gevloerd, dus er was geen optimale voorbereiding voor het team. Uiteindelijk had de medische staf Mees V op tijd fit gekregen, Hugo S werd uiteindelijk, nadat hij een individueel trainingsschema had gevolgd, dusdanig fit bevonden  om in ieder geval op de bank plaats te nemen. Daarentegen moest Kars helaas afhaken voor deze belangrijke wedstrijd waardoor de begeleiding op zoek moest gaan naar een vervanger.
Nu had de coach de mazzel dat de Jo8-2 een welverdiende rustdag had gekregen na het zwaarbevochten maar terecht behaalde punt afgelopen weekend zodat de technische staf van de Jo8-3 in goed overleg met hun collega’s van de JO8-2 1 speler over konden hevelen. Uiteindelijk werd gekozen voor Julien, want met zijn splijtende passes vanuit de achterste linie was hij het missende puzzelstukje voor deze wedstrijd.
Met volle overgave begonnen onze toppers aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Hugo S helaas toch moest afhaken, want na zijn invalbeurt van 10 minuten, moest hij toch – getooid in muts sjaal winterjas en handschoenen – langs de kant toekijken hoe zijn teamgenoten moesten bikkelen voor iedere bal. Het bleek dat de tegenstander had getraind met Usain Bolt, want die mannetjes waren verdomd snel. Ook bleken ze over wat meer kracht en techniek te beschikken, waardoor deze pot door onze jongens helaas niet in 3 punten omgezet kon worden. De inzet was er wel zeker! Voor elke bal werd er gevochten, geen duel werd er uit de weg gegaan. Keeper Stijn W stond weer als een beest te keepen, en hield de meest onmogelijke ballen uit zijn goal. Mees V en Julien waren verdedigend zeer sterk en ondanks de voorsprong werd de aanvalslinie van de tegenpartij toch wat zenuwachtig. Op het middenveld stonden Mees Z, Xander en Stijn L goed hun mannetje en in de aanval creëerde  Max toch nog wat kansen ondanks de zware weerstand! Hugo S inmiddels vermomd als eskimo bleef ondanks zijn beroerde gevoel zijn teamgenootjes tot de laatste minuut aanmoedigen, en Kars was thuis warm onder de wol in gedachten bij zijn team!
Namens het hele team: Julien bedankt!!
De komende 3 weken geen wedstrijd gepland, dus wellicht kan de redactie volgende week het verslag van vorige week plaatsen. Wegens onverklaarbare redenen is dat verslag afgelopen week niet geplaatst. Dat vinden wij van de Jo8-3 helemaal niet raar, dat vinden wij bijzonder!!

De razende reportert

Ralph.