Terrasvogels JO8-1 pakt beker!

Na vorige week opnieuw met grote cijfers te hebben gewonnen (18-0) hebben de spelers van de Terrasvogels JO8-1 de eerste beker van het seizoen binnengehaald!

De kleine helden bleken tot op heden veel te sterk voor de tegenstanders en staan straf aan kop in de bekercompetitie met 9 punten uit 3 wedstrijden met een doelsaldo van 41 goals voor en slechts 3 goals tegen.

Jeugd O8

Aan het begin van het seizoen is in goed overleg met de heren besloten om in een solide 1-3-2 opstelling te spelen met ‘vliegende keep’. Een rol die we hebben moeten creĂ«ren omdat de honger om te scoren bij ieder van de kleine mannen groot is. De achterste linie noemen we dan ook middenvelders, aangezien niemand in de verdediging wil staan 🙂

Afgelopen zaterdag moest ik als coach opnieuw aan een zichtbaar geschrokken coach van de tegenstander verklaren dat de boys toch echt allemaal 7 jaar oud zijn! ‘Ze krijgen goed te eten in Santpoort’ heb ik er maar bij aangegeven.

Na te zijn gestart met 5 man, dit keer dus helemaal zonder keeper, werd de achterste linie: Timuchin, Noah en Jimmy al vrij snel versterkt door Tijn die ‘ongemerkt’ als gastspeler zo het veld inliep. Enkele minuten later maakt hij een mooi doelpunt! Natuurlijk lieten onze frivole aanvallers Jesse en Quinn zich ook niet onbetuigd en schrokken, in dit geval de ouders van de tegenstanders, van de kanonskogels die deze twee heren afvuurden op het doel van de tegenstander: Quinn was goed voor 6 treffers en Jesse maakte 1 prachtig doelpunt. Noah had geoefend om ook met rechts te schieten en dat vertaalde zich in een knappe goal met rechts, en dat voor een echte linkspoot! Jimmy scoorde nog met een hard schot vanuit een vrije trap.

Om het wat spannender te maken hebben we de tegenstanders een extra mannetje in het veld laten zetten: uiteindelijk werd het nog een beetje spannend en hebben we met 10-5 gewonnen. De talent scout van AZ heb ik gisteren aangegeven dat hij ook bij de JO8-1 een keer te moeten komen kijken, hij was kennelijk recent al een keer bij de JO9-1 geweest.

Time-out

Op naar het kampioenschap met deze toppers, inclusief Bink en Levi die er dit weekend niet bij waren.

Groeten van de J08-1, Boris

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com