Terrasvogels Corona Protocol

Update Corona protocol Terrasvogels

Belangrijk bericht! Naar aanleiding van het KNVB corona protocol hebben we helaas moeten besluiten om de eerder gestelde regels aan te passen. De belangrijkste aanpassing zit hem vooral in het gebruik van de kleedkamers. Per heden dienen alle leden zich thuis om te kleden. We gaan daarom geen kleedkamersleutels meer uitgeven.

We begrijpen dat dit niet ideaal is, maar we zijn wel genoodzaakt om deze beslissing te nemen omdat wij de richtlijnen van de KNVB (op)volgen. Wij hopen door deze wijze dat een ieder veilig en gezond kan blijven sporten.

Dat betekent automatisch dat alleen uitspelende teams kleedkamer 7, 8 en 9 mogen gebruiken om daar om te kleden. Hier mag dus ook niet worden gedoucht.

Het is ook een dringend advies dat alle leden thuis douchen. Kleedkamers 1, 2, 3 en 4 zijn bij wijze van hoge uitzondering wel geopend om te douchen voor onze gasten, maar gaan dus niet op slot. De reden voor deze keuze heeft onder andere te maken met het feit dat het advies is om de kleedkamers regelmatig te desinfecteren. Dat is met onze vrijwilligers simpelweg niet te organiseren. De regel max. 6 personen tegelijk in één kleedkamer blijft bestaan.

Nog even de regels op een rijtje:

Je komt niet naar Terrasvogels als…

• Je verkouden bent;
  • Je last hebt van benauwdheid;
  • Je veel moet niezen en/of hoesten;
  • Je verhoging/koorts hebt;
  • Iemand binnen jouw huishouden gezondheidsklachten heeft;
  • Je behoort tot een risicogroep;

In onze kantine hebben we maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat wij voldoen aan de protocollen welke zijn opgesteld voor sportkantines. We zijn niet van plan om politieagent te gaan spelen. We vragen daarom jullie medewerking én begrip. Zorg voor jezelf en elkaar!

• Houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Volg de looproute welke is aangegeven op de vloer.
  • Het bestellen van consumpties is alleen mogelijk bij het aangegeven punt.
  • Betalingen zijn uitsluitend mogelijk via pin en contactloos betalen via de mobiel.
  • Na ontvangst van je consumptie moet je aan een tafel gaan zitten of de kantine verlaten richting het terras. Dit kan betekenen dat je soms ook buiten moeten wachten.
  • Staan in de kantine (behalve bij bestellen) is niet toegestaan. Je mag binnen zitten, mits 1.5 meter van elkaar.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Was regelmatig je handen.
  • Niet meer dan 2 personen tegelijk in de toiletruimte.
  • Volg de aanwijzingen welke zijn aangegeven op de diverse A4’tjes op de ramen en deuren.
  • Tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden. Het is dus absoluut niet toegestaan om met barkrukken aan de bar te zitten.
  • Omdat we niet weten hoe het seizoen gaat lopen en wij 2 grote duizend liter tanks hebben voor ons tapbier schenken wij uitsluitend Hertog Jan blikbier. Deze staan koud in de koelingen in de keuken.
  • De keuken is geopend, maar dient door één barmedewerker opgepakt te worden. Zodat iedereen zoveel mogelijk met zijn of haar eigen keukenmaterialen werkt.
  • De regels van andere verenigingen kunnen verschillen, neem bij uitwedstrijden een kijkje op de website van de betreffende club. Het kan zijn dat er een registratieplicht geldt, dus zoek dit goed van tevoren uit.

Terras

• Staan is toegestaan, mits op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Wanneer je de tafels en stoelen gebruikt op het terras is er altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Je volgt ten allen tijden de aangegeven looproute.
  • Betalingen in de kantine zijn uitsluitend mogelijk via pin en contactloos betalen via de mobiel.

Trainingen en wedstrijden

• Het is vooralsnog mogelijk om zonder beperkingen te trainen en wedstrijden te spelen. Volg hierbij de aangegeven looproute op de plattegrond, zie hieronder.
  • Je mag dus nog steeds samen lol maken.
  • Omkleden en douchen doe je thuis, dit geldt dus voor alle leeftijden!
  • Neem je (waardevolle) spullen mee naar het veld of laat deze thuis.
  • We hebben geen fysiek contact tijdens het vieren van een doelpunt of bij een wissel.
  • Uit dezelfde bidons drinken is verboden, dus zorg er altijd voor dat je je eigen bidon of flesje water bij je hebt (zowel bij trainingen als wedstrijden).
  • Iedereen wast zijn eigen kleding thuis. Tot nader order geen gezamenlijke teamtas dit seizoen.
  • Je mag na de training en/of wedstrijd samen een biertje drinken, uiteraard wel met het in acht nemen van de 1,5 meter afstand. Zie ook kopje ‘kantine’ en ‘terras’.
  • Het is ons advies om een mondkapje te dragen wanneer je naar uitwedstrijden in één auto zit met mensen uit verschillende gezinnen/huishoudens.
  • Gebruik als leider/coach liever niet de de magneetborden in de bespreekruimte.
  • De regels van andere verenigingen kunnen verschillen, neem bij uitwedstrijden een kijkje op de website van de betreffende vereniging.

Kleedkamers

• Omkleden en douchen doe je thuis, dit geldt dus voor alle leeftijden!
  • Douchen is bij wijze van uitzondering mogelijk voor onze gasten, maar houdt rekening met elkaar en jezelf, douche dus om de beurt in tweetallen. En houdt zoveel mogelijk die 1,5 meter afstand intact. Douchen kan alleen in max. tweetallen in kleedkamer 1, 2, 3 en 4.
  • Alleen uitspelende teams kunnen kleedkamer 7, 8 en 9 gebruiken om daar om te kleden. Hier mag dus ook niet worden gedoucht. Douchen kan uitsluitend in kleedkamer 1, 2, 3, 4.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van bovenstaande regels. Eventuele boetes worden verhaald op de betreffende personen. Samen tegen corona! Houd 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Wij wensen iedereen een gezond, sportief en succesvol seizoen toe!

Bestuur Terrasvogels voetbal