Update hervatten van trainingen n.a.v. Coronavirus

Ten eerste hopen we dat het goed met jullie gaat in deze bijzondere tijd.

Het zal een ieder niet ontgaan zijn. De maatregelen vanuit de overheid zijn iets versoepeld. Hoewel we hier als club natuurlijk blij mee zijn, betekent dit automatisch ook dat wij voor een aantal grote (organisatorische) uitdagingen staan. Zo zijn we in gesprek met de gemeente om te kijken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen aanvliegen.

Maar zijn we als club voornemens om in ieder geval trainingen te faciliteren voor de onderbouw van de jeugd en volgen hierbij nadrukkelijk de richtlijnen van het RIVM, de KNVB en gemeente.

We kunnen dus niet zomaar het hek open gooien en ‘iedereen’ binnenlaten. En zullen deze opties voorlopig alleen nog gelden voor de onderbouw van de jeugd! Dat zijn de teams t/m JO13.

We hebben als club besloten dat het op dit moment niet mogelijk is om met de bovenbouw te gaan trainen. Enerzijds omdat al de bovenbouw trainers al wat ouder zijn en ze of zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met risicogroepen. Hier willen wij geen enkel risico mee nemen.

Anderzijds is er een zeer beperkte ruimte beschikbaar om te trainen en zijn wij van mening dat er zonder fysiek contact weinig plezier te beleven valt voor deze jeugdspelers. Het trainen zou dan beperkt zijn naar wat pass-, trap- en loop oefeningen, geen partijvormen en wedstrijdjes. Dat is misschien 2 of 3 trainingen leuk, maar daarna niet meer.

Wel willen we kijken of we de trainingen voor komend seizoen eerder kunnen laten beginnen, mits de situatie het over een maand of 3 toelaat. Wij zien daar veel meer het nut van in dan dat we in deze periode ‘doelloos’ gaan trainen.

Ook de senioren zullen in ieder geval nog langer geduld moeten hebben in afwachting van eventuele nieuwe versoepelde regels van de overheid/gemeente.

Naast het feit dat we rekening hebben te houden met de regels, hebben we ook te maken met kinderen, hun ouders, trainers en andere vrijwilligers. Voor trainers is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten wat wel en niet mag/kan.

En dan nog is het in deze onzekere tijd niet vanzelfsprekend dat alle trainers bijvoorbeeld beschikbaar zullen zijn. En hebben wij ook te maken met de honkbal-afdeling die ook weer haar trainingen wil gaan afwerken.

De gemeente is bezig met onze voetbalvelden, deze zijn in groot onderhoud zoals dat heet. Dat betekent dat we deze dus niet kunnen gebruiken. Zo wordt er de komende periode weer extra ingezaaid. We kunnen dus voorlopig alleen gebruik maken van het softbalveld en een (klein) gedeelte van het honkbalveld.

Daarom zijn we als bestuur in overleg met gemeente, KNVB, trainers, vrijwilligers en honkbal over hoe we al deze zaken zo goed en veilig mogelijk voor iedereen kunnen organiseren. Mocht daar meer bekend over zijn dan communiceren we dat via de gebruikelijke kanalen.

De intentie is om aanstaande zaterdag weer te beginnen met de Trapvogels en vanaf volgende week met de Onderbouw.
Deze trainingen willen we graag toegankelijk maken voor iedereen (dus ook niet leden), zoals specifiek gevraagd in de protocollen van gemeente en KNVB.

Hopelijk zien we elkaar in goede gezondheid weer op sportpark De ELTA!

Bestuur Terrasvogels voetbal